9 tips voor mooie nagels

 

Iedereen wil mooie nagels hebben die je vol vertrouwen aan iedereen kan laten zien, maar het kan een hoop werk zijn om zover te komen. Lees onze vier tips om prachtige nagels te krijgen waar je trots op kunt zijn.

 1. Nagel hygiëne
  Goede hygiënische verzorging van je nagels is een essentieel onderdeel om mooie nagels te krijgen en moet een vast onderdeel zijn in je nagelverzorging. Met schoonmaken en exfoliëren kan je voorkomen dat er bacteriën onder je nagels groeien en dat je nagels gaan scheuren, dat laatste komt vooral voor als je nagels veel en lang in contact met water zijn geweest.
 1. Bezeer je nagelriemen niet
  Het is belangrijk dat jij je nagelriemen niet bezeert of beschadigt. Dit is de natuurlijke bescherming van je nagels tegen schimmels en bacteriën. Als deze bescherming weg is, kan je infecties oplopen die het nagelbed aantasten en de nagels permanent beschadigen.
 1. Het juiste dieet
  Jouw dieet kan ook een aandeel hebben in de gezondheid en de look van je nagels. Een goed dieet dat rijk is aan anti-oxidanten, wat bijvoorbeeld in blauwe bessen voorkomt, helpt de cellen in je lichaam om zichzelf te beschermen tegen vrije radicalen. De schade die vrije radicalen aanrichten kunnen de kans op ontstekingen en de hoeveelheid stresshormonen verhogen, ook in de cellen van je nagels.
 1. Bescherm je nagels
  Je nagels beschermen tegen de elementen is ook iets wat je niet moet vergeten als jij ze goed wilt verzorgen. Als je nagels te zacht zijn, kan dat komen doordat ze vaak en lang in contact komen met water. Door handschoenen te dragen tijdens het afwassen en schoonmaken, bescherm jij je nagels en nagelriemen tegen vloeistoffen en chemicaliën, die je nagels zacht maken en kunnen beschadigen.

Met vijlen, polijsten en glanzen heb je een geweldige manier om jouw nagels een prachtige look te geven. Alle drie kan je doen met het Scholl Velvet Smooth Elektronische Nagelverzorgingssysteem. Met drie verschillende nagelverzorgingskoppen voor vijlen, polijsten en glanzen, verkrijg jij natuurlijk glanzende, prachtige nagels in een oogwenk. Ze zullen er niet alleen mooi uitzien, je kan je nagels ook in verschillende vormen knippen, zo kan je naast een natuurlijke vorm kiezen voor iets meer opvallends. Om het beste resultaat te verkrijgen, kan je het beste eerst je handen en voeten goed wassen en droog maken. Om hygiënische redenen, is het beter om dit apparaat niet met anderen te gebruiken.

Als je droge en broze nagels hebt, kan dit komen doordat je te weinig water drinkt. Met Scholl Nagelverzorgingsolie kan je de nagels en nagelriemen hydrateren en verzorgen. Voor een perfecte werking laat je de olie een tijdje inwerken. Veel mensen gebruiken de olie vlak voor bedtijd. De olie, geleverd met een handig borsteltje, wordt aangeraden na het gebruik van het Scholl Velvet Smooth Elektronisch Nagelverzorgingssyteem voor een finishing touch!

Pedicure tips