Veroorzaken je schoenen hielpijn?

 

We vinden het allemaal leuk om te pronken met nieuwe schoenen. Een paar nieuwe sportschoenen maken je hardlooprondje in de ochtend nog beter, en er gaat niets boven dat extra stukje zelfvertrouwen dat samengaat met een nieuw paar hoge hakken die je gekocht hebt voor een sollicitatiegesprek. Maar mode is niet de enige factor om rekening mee te houden. Het is net zo belangrijk om aan je voeten te denken als je nieuwe schoenen gaat kopen. Als je schoenen niet goed passen of je voetbogen niet genoeg ondersteunen, kan dit na een tijdje leiden tot hielpijn. Dit kan een negatieve invloed hebben op je dagelijkse leven, je ervan weerhouden actief te blijven, of plezier hebben op de dansvloer in de weg staan. Lees verder om te ontdekken hoe verschillende soorten schoenen kunnen leiden tot hielpijn en wat je kunt doen om dit probleem aan te pakken. 

                      

Loop- en hardloopschoenen

Verschillende soorten sportschoenen zijn speciaal gemaakt voor specifieke activiteiten, of het nu voor hardlopen is of voor de sportschool. Ze kunnen ook variëren afhankelijk van je trainingsniveau of het type terrein waarop je traint. Goede wandelschoenen en hardloopschoenen geven extra steun zodat de druk op de spieren onder de hiel geminimaliseerd wordt, wat helpt om hielpijn of 'fasciitis plantaris' te vermijden. De beste sportschoenen hiervoor zijn schoenen die je voeten ondersteunen en de druk gelijkmatig verdelen over je voeten, zodat de druk op de hiel geminimaliseerd wordt. Bedenk dat er veel verschillende soorten sportschoenen zijn om uit te kiezen, en een goede sportwinkel kan je helpen bij het vinden van het juiste paar schoenen waarmee je je fitnessdoelen kunt bereiken. Voor extra ondersteuning bij het sporten kan je Scholl Gelactiv Sport proberen; speciaal ontworpen zooltjes die schokken helpen absorberen en de druk op de gewrichten verminderd, zodat je langer kunt sporten en kunt genieten van een gezonde actieve levensstijl zonder last te hebben van pijnlijke voeten.

Hoge hakken

Hoge hakken zijn nog altijd even populair. Helaas liggen talloze paren hoge hakken vaak verborgen in de kast in plaats van dat ze je zelfvertrouwen een boost geven. Hoewel ze vaak een trotse aankoop zijn, worden veel vrouwen afgeschrikt door het idee van vermoeide of pijnlijke voeten. Ongeacht wat voor hakken je kiest, het is belangrijk dat ze goed passen. Vergeet niet om zowel links als rechts te passen (bij de meeste mensen is één voet groter dan de ander!) Zorg er ook voor dat er genoeg ruimte is om met je langste teen heen en weer te wiebelen terwijl je loopt. Gelukkig zijn er Scholl Gelactiv inlegzolen voor Haar, waardoor je misschien sneller op je favoriete hoge hakken rondloopt dan je had gedacht. Deze discrete inlegzolen zijn speciaal ontworpen om je hoge hakken het sneaker gevoel te geven, zodat je de hele nacht kan blijven dansen op je hoge hakken.

Stevige werkschoenen

Van politieagenten tot bouwvakkers: velen van ons brengen onze werkdagen grotendeels lopend door. Voor sommige, vooral voor mensen die buiten werken, betekent dit het dragen van stevige schoenen die de voetzolen beschermen, soms met zware stalen neuzen. De druk van deze stevige schoenen leiden vaak tot pijnlijke vermoeide voeten aan het einde van de werkdag. Hoewel deze schoenen stevig moeten zijn aan de buitenkant, is het belangrijk om voor schoenen met een gewatteerde binnenkant te kiezen, wat als schokdemper werkt, elke keer dat je voeten contact maken met de grond. Als je de hele werkdag lopend doorbrengt, kan Scholl Gelactiv inlegzolen voor Werk ook helpen. De Gelactiv technologie verzacht de impact van uw voeten die de grond raken en biedt langdurige steun, zodat je comfortabel kunt werken. Net als bij wandel- en hardlopenschoenen is het belangrijk dat je werkschoenen uw voetbogen en hielen goed ondersteunen om het risico op een ontstoken hiel te minimaliseren.

Of je ze nu gebruikt voor werk, dansen of hardlopen, zelfs de stevigste schoenen slijten na verloop van tijd, waardoor je hielen minder goed ondersteund worden. Serieuze sporters worden daarom wel eens aangeraden om hun sportschoenen elke vijf tot zes maanden te vervangen. Maar als je simpelweg niet elke dag dezelfde schoenen draagt gaan je favoriete schoenen langer ook mee. Vergeet niet dat het vinden van de juiste pasvorm zeer belangrijk is als je nieuwe schoenen koopt, en het is altijd slim om zowel links als rechts te passen. Inlegzolen kunnen ook een goede manier zijn om een extra kussentje te creëren tussen uw voet en de grond, wat je voeten extra comfortabel maakt.

 

 

Inlegzolen