Relax


Wat kan ik doen tegen vermoeide voeten?

Verlicht spanningen en was de vermoeidheid weg met een warm voetbad met minerale zouten of een speciaal reinigingsmiddel. Voor echt ontspannen voeten kunt u uw voeten masseren onder stromend water en een paar oefeningen uitproberen. Draai uw enkels eens rond, wiebel met uw tenen en spreidt ze, of glij met uw voeten over knikkers op de bodem van het bad. Eindig uw voetbad met afwisselende stralen warm en koud water om de doorbloeding te stimuleren. Als u onderweg bent, kunt u verhitte en vermoeide benen en voeten ook afkoelen en opfrissen met een lichte spray.

Hoe kan ik het beste mijn voeten masseren?

U hoeft geen professionele masseur te zijn om uw voeten liefdevol te behandelen. Het enige dat u hoeft te doen: een verfrissend voetbad nemen en daarna uw voeten 10 minuten zachtjes masseren. Probeer eens de volgende eenvoudige massage: 

Smeer wat massage-olie op uw voet. 

Streel uw voet zachtjes, vanaf de tenen, via de zijkant naar de voetzool en terug naar de hiel. Masseer vervolgens uw enkel en wreef. 

Strijk met uw duimen over de kussentjes onder elke teen. 

Laat uw duim langzaam van uw hiel naar uw tenen glijden, eerst langs de binnenkant van de voetholte en vervolgens langs de buitenkant. 

Houd uw tenen een voor een tussen duim en wijsvinger en trek er zachtjes aan. 

Leg een hand om de voorkant van de voet en de andere hand om de achterkant. Draai dan met uw handen zachtjes in tegengestelde richtingen, alsof u uw voeten uitwringt.