Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Alles wat u moet weten over de GelActive™-inlegzolen. 

1. Wanneer zou ik inlegzolen moeten gebruiken?

Scholl GelActiv™-inlegzolen zijn gemaakt voor vermoeide voeten. Ze bieden verbazingwekkend veel comfort. Voor dagelijkse schoenen, gymschoenen of platte schoenen die u draagt voor dagelijkse activiteiten, gebruikt u de Everyday GelActiv™-inlegzolen, voor sporten gebruikt u Sport GelActiv™-inlegzolen en als uw voeten gedurende langere periodes worden belast gebruikt u de Work GelActiv™-inlegzolen..

2. Waarom biedt Scholl inlegzolen aan?

Wanneer u staat, loopt of op een andere manier actief bent met uw voeten, kunnen ze na verloop van tijd vermoeid raken. Scholl biedt inlegzolen aan voor het verbeteren van uw comfort in uw schoenen en continue schokdemping. De nieuwe Scholl GelActiv™-inlegzolen zijn gemaakt voor individuele behoeften bij uw dagelijkse activiteiten, sporten en bij uw dagelijkse werk. De GelActiv™-technologie absorbeert microschokken en helpt de overmatige druk tijdens het lopen te verminderen.

3. Waarom zitten er verschillende soorten gel in de Everyday-inlegzolen?

De dubbele gel absorbeert microschokken en helpt de overmatige druk tijdens het lopen te verminderen. De stevige gel biedt ondersteuning aan uw voetholte en hiel en de zachtere gel zorgt voor superieure demping en schokabsorptie. Bovendien garandeert de anatomische vorm van de GelActiv™-inlegzolen uitstekend draagcomfort.

4. Zijn inlegzolen ook geschikt voor kinderen?

Er is geen leeftijdsgrens voor het gebruik van GelActiv™-inlegzolen. De inlegzolen zijn echter bedoeld voor volwassenen en zouden niet mogen worden gebruikt voor schoenen van een kleinere maat dan de maataanduiding op de inlegzolen, zodat de dempingskussentjes op de juiste plaats onder de voet zitten.

5. Kan ik de inlegzolen kleiner maken door ze bij te knippen, bijvoorbeeld voor schoenmaat 37?

Raadpleeg hiervoor de vraag “Kan ik iets stukmaken wanneer ik de inlegzolen bijknip?”

6. Waar is de gel van gemaakt?

De gel is gemaakt van een thermoplastische elastomeer die wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder inlegzolen.

7. Wat is het verschil met orthopedische/orthetische inlegzolen? Hebben deze inlegzolen ook een orthopedische/orthetische werking?

Orthopedische en orthetische inlegzolen zijn onder andere ontwikkeld om aandoeningen aan de voet/houdingsproblemen te compenseren of een verkeerde houding te corrigeren. Ze helpen bij het regelen of veranderen van de manier waarop uw voet functioneert. Ze kunnen uw voeten ondersteunen en pijnlijke voeten voorkomen. Ze worden normaal gesproken geadviseerd door een deskundige en vaak op maat gemaakt, zodat ze zijn afgestemd op de vorm van uw voet. Scholl GelActiv™-inlegzolen bieden de hele dag lang continu comfort en mogen niet worden verward met orthopedische of orthetische inlegzolen. Als u bent aangewezen op orthopedische of orthetische inlegzolen, adviseren wij u deze te gebruiken in plaats van onze inlegzolen.

8. Zijn de Scholl GelActiv™ Work-inlegzolen gemaakt van ademend materiaal?

De Work-inlegzolen zijn gemaakt met gaatjes in de voorvoet, wat voor ventilatie kan zorgen. Dit hangt echter af van het soort schoen dat u met de inlegzolen draagt.

9. Gaan mijn voeten stinken als ik GelActiv™-inlegzolen gebruik?

Het gebruik van GelActiv ™-inlegzolen zou niet van invloed moeten zijn op de geur van uw voeten.

10. Wie kunnen de inlegzolen gebruiken en voor welke schoenmaten zijn ze geschikt?

De inlegzolen worden voor heren en dames aangeboden. Het enige verschil is de maat. De inlegzolen voor dames passen in de schoenmaten 38 tot en met 42. De inlegzolen voor heren passen in de schoenmaten 42 tot en met 48. De Scholl GelActiv™-inlegzolen worden op maat geknipt. Gebruikt u alstublieft de kniplijn om de inlegzolen geschikt te maken voor verschillende schoenmaten. 

11. Kan ik iets stukmaken wanneer ik de inlegzolen bijknip?

Gebruik een scherpe schaar om de inlegzolen bij te knippen, zodat de randen niet rafelen. De inlegzolen worden niet beschadigd wanneer u dit zorgvuldig doet. Knip langs de lijn aan de buitenzijde van de eerste lijn, om te voorkomen dat de inlegzolen te klein worden (sommige schoenen kunnen enigszins afwijken van de schoenmaat die erop staat). De inlegzolen kunnen wanneer nodig verder worden bijgeknipt tot ze goed passen. 

12. Hoe kan een inlegzool geschikt zijn voor verschillende schoenmaten?

De Scholl GelActiv™-inlegzolen worden op maat geknipt. U knipt langs de kniplijn om de inlegzolen geschikt te maken voor verschillende schoenmaten. Meer gedetailleerde instructies over het bijknippen van de inlegzolen vindt u in de verpakking of op de website www.scholl-fusspflege.de.

13. Hoe leg ik de inlegzolen in de schoenen?

Verwijder eventuele oude inlegzolen en vervang ze door Scholl GelActiv™-inlegzolen, met de gelzijde naar beneden.

14. Is er verschil tussen inlegzolen voor heren en voor dames?

Het enige verschil is de maat. Dit betekent dat dames die een grotere maat moeten hebben, de inlegzolen voor heren kunnen gebruiken. Heren met een kleinere schoenmaat kunnen de inlegzolen voor dames gebruiken. 

15. Voor wat voor soort schoenen zijn inlegzolen gemaakt? Kan ik de inlegzolen van een paar schoenen ook voor een ander paar gebruiken?

De Everyday-inlegzolen zijn gemaakt voor dagelijkse schoenen, de Sport-inlegzolen zijn gemaakt voor sportschoenen en de Work-inlegzolen voor werkschoenen. Natuurlijk kunt u de inlegzolen van een paar schoenen ook voor andere schoenen gebruiken.

16. Zijn inlegzolen ook geschikt voor zomer- en winterschoenen?

De Scholl GelActiv™-inlegzolen zijn zowel geschikt voor gebruik in zomerschoenen als in winterschoenen.

17. Kunnen inlegzolen zonder sokken worden gedragen?

De inlegzolen kunnen zonder sokken worden gedragen. Wij adviseren echter om sokken te dragen, om te voorkomen dat uw voeten zweterig worden. 

18. Kunnen de inlegzolen worden gedragen samen met orthopedische/orthetische inlegzolen?

Als u bent aangewezen op orthopedische of orthetische inlegzolen, adviseren wij u deze te gebruiken in plaats van onze inlegzolen. De Scholl GelActiv™-inlegzolen zijn niet gemaakt om een onjuiste positie van de voet te corrigeren, maar alleen om het comfort van uw schoenen te verbeteren. Ze mogen niet samen worden gebruikt. 

19. Kan de kleur van de inlegzolen afgeven op mijn schoenen als ze vochtig worden door zweet?

De Scholl GelActiv™-inlegzolen zijn geproduceerd volgens hoge kwaliteitsnormen en we verwachten niet dat de kleur van inlegzolen afgeeft op uw schoenen. 

20. Hoe kan ik de inlegzolen drogen als ze vochtig zijn geworden?

Als de Scholl GelActiv™-inlegzolen vochtig zijn, adviseren we ze uit de schoenen te halen in ze in een droge ruimte te luchten. Als de inlegzolen door vocht zijn beschadigd, adviseren wij ze niet meer te gebruiken. 

21. Kan ik de inlegzolen reinigen?

De inlegzolen kunnen niet in de wasmachine worden gewassen. Om uw inlegzolen te reinigen, veegt u ze af met een doek met warm water en reinigingsmiddel (niet laten inweken). Droog ze voordat u ze in de schoenen teruglegt.

22. Hoe lang gaan mijn inlegzolen mee?

Vervang uw inlegzolen wanneer ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Aanbevolen wordt de inlegzolen iedere 4-6 maanden te vervangen.

23. Hoe kan ik aanspraak maken op de niet-goed-geld-teruggarantie?

Als u binnen 30 dagen niet 100% tevreden bent met deze inlegzolen betalen wij de aankoopprijs aan u terug (uiterste datum: 31-03-2016). Stuur het originele product, inclusief de verpakking, de originele aankoopbon en een verklaring van ten minste 10 woorden waarin u uitlegt waarom u niet tevreden bent met het product, op naar het volgende adres: Reckitt Benckiser Deutschland GmbH – Omschrijving: Scholl Einlegesohlen – Theodor-Heuss-Anlage 12 – 68165 Mannheim, Duitsland Voor meer informatie kijkt u in de verpakking of gaat u naar www.scholl-fusspflege.de 

24. Waar kan ik de inlegzolen kopen?

De Scholl GelActiv™-inlegzolen worden verkocht in drogisterijen, apotheken en in online winkels.