Velvet Smooth™ Pedicure range veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Hier vind je het antwoord op veelgestelde vragen.

1. Wat zijn de oorzaken van droge huid en eeltplekken?

We worden iedere dag opnieuw door onze voeten gedragen. Maar we geven ze veel te weinig aandacht. Onder druk, zware lasten of door te kleine schoenen wordt de dikke huid van onze voetzolen snel droog, ruw en kwetsbaar. In reactie op druk- en wrijvingspunten wordt een teveel aan nieuwe cellen gevormd. Die plekken worden snel eeltig en krijgen een onaantrekkelijke gele kleur.

2. Wat zijn de gevolgen van droge huid en eeltplekken?

Als de eeltplekken niet worden verwijderd kan de tere huid van de voet beschadigen en wordt deze gevoeliger voor bacteriën met ontstekingen en huidschimmelinfecties tot gevolg. Droge, schilferige huid en eeltplekken moeten daarom regelmatig worden verwijderd.

3. Wat maakt de nieuwe Scholl Velvet Smooth Voetvijl met diamantkristallen anders?

The Velvet Smooth Voetvijl heeft een afneembaar rolelement en een ergonomische vorm voor het gemakkelijk verwijderen van een teveel aan huid, zelfs op kleine, moeilijk bereikbare plaatsen.  De apparaatkop bevat deeltjes met microgranulaat die zorgen voor voorzichtige en gemakkelijke verwijdering van eelt zonder beschadiging van de gave huidlagen.

4. Welk voordeel heeft de Velvet Smooth Voetvijl in vergelijk met handmatige eeltvijlen?

Met de nieuwe Scholl Velvet Smooth Voetvijl met diamantdeeltjes is eeltverwijdering snel en eenvoudig. Er is ook minder kracht nodig dan bij het gebruik van een gewone handrasp of vijl.

5. Wat is er veranderd met Scholl Velvet Smooth?

De koppen van de Velvet Smooth zitten nu vol met fijngemalen diamantdeeltjes die zorgen voor verbeterde en efficiëntere resultaten bij eeltverwijdering. Het navulassortiment voor de koppen is uitgebreid en er zijn nu verschillende koppen beschikbaar zodat u afhankelijk van de eeltdikte kunt kiezen voor een passende korrelgrootte.

6. Kan ik de Velvet Smooth Voetvijl ook voor het eelt op mijn handen gebruiken?

Ja, de Scholl Velvet Smooth Voetvijl kan ook worden gebruikt voor verwijdering van eelt op de handpalmen.

7. Hoe werkt de nieuwe Scholl Velvet Smooth Voetvijl met diamantkristallen?

Het microgranulaat op de roller van de Scholl Velvet Smooth Voetvijl zorgt voor voorzichtige en gemakkelijke verwijdering van eelt zonder beschadiging van de gave huidlagen. De nieuwe navulkoppen worden geleverd met verschillende korrelvormen voor de doeltreffende en voorzichtige verwijdering van eelt van verschillende diktes.

8. Wat is het doel van de diamantkristallen op de navulkoppen?

Diamantkristallen worden al gebruikt in de schoonheidsindustrie en staan bekend om hun peelingcapaciteiten bij hoogwaardige schoonheidsbehandelingen. Daarbij komt dat diamant een van de hardste materialen ter wereld is. Als onderdeel van de nieuwe navulkoppen van Velvet Smooth verbeteren ze uiteindelijk niet alleen de functionaliteit van de Velvet Smooth Voetvijl, maar zorgen ze ook voor een verbeterde en efficiëntere verwijdering van eelt. 

9. Moet ik ervaring hebben met het verwijderen van eelt?

Nee, het eenvoudige gebruik en de veiligheidsstop maken het ook voor beginners mogelijk om eeltplekken voorzichtig en grondig te verwijderen.

10. Bestaat er gevaar om jezelf pijn te doen bij het verwijderen van eelt met de Velvet Smooth Voetvijl?

Nee, het eenvoudige gebruik en de veiligheidsstop maken voorzichtige, veilige en volledige eeltverwijdering mogelijk, ook voor beginners. Maar de Velvet Smooth Voetvijl mag niet op beschadigde, open of geïrriteerde huid worden gebruikt. Als er irritaties of klachten ontstaan moet de behandeling ogenblikkelijk worden gestaakt.

11. Hoe vaak kan ik de Scholl Velvet Smooth Voetvijl gebruiken en hoe lang moet een behandeling duren?

De Scholl Velvet Smooth Voetvijl kan steeds weer en zo vaak als u wilt worden gebruikt tot uw voeten zacht aanvoelen en vrij zijn van overmatig eelt. De behandelingsduur is afhankelijk van de last voor de voeten en de pasvorm van de schoenen. 

12. Waarom zijn er drie verschillende korrelgroottes/koppen? Wanneer moet ik welke korrelgrootte gebruiken?

Het Velvet Smooth koppenassortiment bestaat uit drie verschillende soorten koppen: Extra Grof, Grof en Fijn. Afhankelijk van de gegeven dikte van het eelt wordt de kop Grof of Extra Grof aanbevolen voor optimale verwijdering van overmatig eelt.
De kop Extra Grof is heel geschikt voor de verwijdering van dikke en hardnekkige eeltplekken, terwijl de kop Grof goed is voor het doeltreffend maar voorzichtig verwijderen van een teveel aan eelt.
In een multipak bestaande uit de koppen Extra Grof en Fijn worden twee verschillende korrelgroottes gecombineerd. De kop Extra Grof is heel geschikt voor de verwijdering van dikke en hardnekkige eeltplekken en de kop Fijn maakt het resultaat perfect af.

13. Moet ik mijn voeten in een voetbad weken voor behandeling of wat is de beste voorbereiding voor eeltverwijdering?

Nee, voeten mogen voor het gebruik van Scholl Velvet Smooth Voetvijl niet in een voetbad worden geweekt. Als het eelt door het voetbad zacht en gezwollen is, wordt het eelt mogelijk niet helemaal verwijderd. Overmatig eelt verwijderen kan het beste worden gedaan op een droge huid. Het is niet nodig om voorbereidingen voor de voeten te treffen

14. Als ik mijn nieuwe Velvet Smooth Voetvijl gebruik houdt deze er steeds mee op. Wat kan ik eraan doen?

Als u teveel druk uitoefent gaat het apparaat automatisch uit. Deze ingebouwde veiligheidsstop beschermt uw huid en voorkomt dat u teveel eelt verwijdert in één keer. Probeer minder hard te drukken en maak met het apparaat gelijkmatige bewegingen over de eelthuid.

15. Mijn eeltplekken zijn heel dik en de behandeling met de Velvet Smooth Voetvijl vraagt nogal veel tijd. Wat kan ik eraan doen?

Het assortiment van Scholl Velvet Smooth heeft voor ieder eelttype een passende korrelgrootte. De kop met korrelgrootte Extra Grof is bedekt met diamantdeeltjes en is speciaal ontwikkeld om dikke eeltplekken voorzichtig en grondig te verwijderen. Voorheen hadden de koppen maar één korrelgrootte. Met het nieuwe assortiment van drie verschillende korrelgroottes kunt u ook hardnekkiger eelt verwijderen.

16. Ik heb al een Velvet Smooth Voetvijl. Kan ik de nieuwe koppen met diamantkristallen ook op mijn apparaat gebruiken?

Natuurlijk kunt u met uw bestaande Velvet Smooth Voetvijlmodel de nieuwe Velvet Smooth navulkoppen met diamantdeeltjes en verschillende korrelgroottes gebruiken. 

17. Wat is de beste tijd om eelt te verwijderen?

Hoge belasting en het verkeerde schoeisel leiden tot een druktoename die de vorming van extra eeltcellen in uw huid veroorzaakt. Met lelijke plekken op de huid en pijnlijke eeltverdikkingen tot gevolg. Daarom bevelen we aan om eelt het hele jaar door regelmatig te verwijderen. Op welk moment van de dag u eelt verwijdert mag u zelf bepalen.

18. Hoe moet de Velvet Smooth Voetvijl worden gebruikt?

Beweeg het apparaat voorzichtig over de eeltplekken op de huid om overmatig eelt te verwijderen. Gebruik lichte tot middelmatige druk. Vermijd gebruik op een schrale of bebloede huid.

19. Hoe moet ik de Velvet Smooth Voetvijl op de juiste manier vasthouden voor eeltverwijdering?

Houdt de Velvet Smooth Voetvijl met één hand aan het handvat vast en beweeg hem voorzichtig over de eeltplekken.

20. Moet ik de kop na een bepaald aantal keren gebruik vervangen? Hoe kan ik zien of de kop moet worden vervangen?

De koppen moeten worden vervangen als ze zijn versleten. Slijtage hangt af van de intensiteit en de duur van de behandelingen. Een versleten kop verwijdert het eelt niet meer volledig omdat de korrels er niet meer helemaal opzitten. In de regel ziet de kop er lichter uit en zijn de korrels afgesleten. Schaf navulkoppen aan als u ze nodig heeft.

21. Hoe moeten de koppen die ik al heb gebruikt worden bewaard?

Als u wisselt tussen koppen met verschillende korrelgroottes gebruik dan bij voorkeur een plastic zakje om de gebruikte maar nog niet versleten koppen te bewaren. U kunt de koppen uiteraard ook op hun gebruikelijke plaats bewaren.

22. Waar gooi ik mijn oude koppen weg?

Gooi uw oude koppen bij voorkeur weg in containers voor restafval. Er zijn geen speciale vereisten voor het weggooien van oude koppen. 

23. Moet ik de Velvet Smooth Voetvijl speciaal schoonmaken na gebruik?

Voor het schoonmaken van de kop verwijdert u deze van het apparaat en spoelt u hem af onder stromend water. Maak het apparaat schoon met een vochtige doek. Droog het apparaat en de kop met een schone en droge doek en plaats de kop terug in het apparaat.

24. Waarom hebben mijn voeten na gebruik van de Scholl Velvet Smooth Voetvijl nog speciale verzorging nodig?

Door speciale verzorging na verwijdering van overtollig eelt hebt u langer plezier van het resultaat, zijdezachte voeten. Als u heel goed voor uw voeten wilt zorgen is het raadzaam om ze na de eeltbehandeling schoon te maken in een vertroetelend voetbad met Scholl Velvet Smooth. Hiermee worden de laatste huidschilfers verwijderd en worden uw voeten tegelijkertijd verzorgd met ingrediënten van topkwaliteit. Voor het bereiken van de beste resultaten raden we aan om uw voeten vervolgens in te smeren met Scholl Velvet Smooth Intense Serum. Het voetserum zorgt voor intensieve vochtinbrenging dankzij Pentavitin, groene kaviaar en hyaluronzuur.

25. Waarom hebben mijn voeten speciale aandacht nodig en een speciale crème voor voetverzorging?

We worden iedere dag van ons leven opnieuw door onze voeten gedragen. Maar we geven ze veel te weinig aandacht. Er is een groot verschil tussen de huid van onze handen en voeten vanwege de structuur van de huid. De huid aan de binnenkant van handen en voeten is ongeveer tien keer zo dik als de huid van de rest van het lichaam en daarom heeft deze speciale verzorging nodig.

26. Welke voordelen bieden de producten van Scholl Velvet Smooth voetverzorging?

Met een groot aantal ingrediënten van topkwaliteit bieden de producten van Scholl Velvet Smooth voetverzorging professionele voetverzorging thuis, passend bij uw persoonlijke en specifieke voetverzorgingsbehoeften.

27. Wat maakt de producten van Scholl Velvet Smooth voetverzorging zo bijzonder?

De voetverzorgingsproducten van Scholl Velvet Smooth werken met heel bijzondere ingrediënten die tot nu toe niet in voetverzorging werden gebruikt, zoals groene kaviaar, vitamine A+E, Omega-6, hyaluronzuur en amandelolie, die zeer bekend zijn van andere huidverzorgingsproducten uit het betere segment.

28. Moet ik alle producten tegelijk gebruiken om optimale resultaten te behalen of volstaat het als ik bijvoorbeeld alleen Intense Serum gebruik?

De afzonderlijke producten kunnen per product worden gecombineerd om een voetverzorgingsroutine te ontwikkelen die helemaal op uw persoonlijke behoefte is afgestemd. Of u nu dagelijks gebruikt of uitgebreid in het weekend, de voetverzorgingsproducten van Scholl Velvet Smooth bieden voor iedereen de juiste producten, te beginnen met het Express programma (Voetvijl + Intense Serum) voor degenen die haast hebben, tot een in alle opzichten luxueus programma. Ga voor uitgebreidere informatie over de routines naar www.schollyourfeet.be