Droge huid

 

Het is tijd om gedag te zeggen tegen die onaantrekkelijke droge huid op je voeten. Je hoeft je niet meer te schamen, integendeel, ontdek hier hoe je zachte en mooie voeten krijgt waardoor je juist trots op je voeten kunt zijn.

Wat is droge huid, waardoor komt het voor op onze voeten en hoe kunnen we het behandelen?

Per dag staan we uren op onze voeten, dus het is geen verrassing dat de huid op onze voetzolen uitdroogt en pijnlijk kunnen worden. Dit resulteert in voeten die er droog en ruw uitzien en aanvoelen. Het kan zelfs voorkomen dat de huid gaat scheuren (hielkloven). Droge huid kan te wijten zijn aan een gebrek aan vocht in de huid. Dat kan worden veroorzaakt doordat je je voeten overmatig in te heet water laat weken, te veel zeep gebruikt, of blootstelling aan droge lucht en wind in het bijzonder bij koud weer. Andere oorzaken zijn te lang staan, oncomfortabele schoenen of overgewicht.

Als je graag zachte, mooie voeten wilt hebben en harde huid op je voeten wilt voorkomen, dan is goede voetverzorging erg belangrijk. Gebruik hiervoor een goede scrub die ervoor zorgt dat de dode huidcellen worden verwijderd. Breng dagelijks een hydraterende crème aan om jouw huid gehydrateerd en soepel te houden. Hydratatie voorkomt ook scheurtjes in de hielen (hielkloven), die worden veroorzaakt door de druk die op de droge huid van de hiel wordt uitgeoefend wanneer je stapt. Mooie voeten Volg onze stappen voor droge voeten die je kunnen helpen om droge huid te voorkomen, door je voeten wat extra liefde, aandacht en verzorging te geven. Een doe-het-zelf pedicure is de perfecte manier om wat tijd voor jezelf te nemen, terwijl je aandacht schenkt aan je lichaam en je voeten in topconditie blijven.

Zeg de droge huid op uw  voeten gedag! Maak uw voeten zacht met de producten van  Scholl voor gladde hielen:  specifieke balsems en crèmes om  droge en gebarsten huid te herstellen.

-Scholl Top Tip-
Probeer dit eens

Draag na het aanbrengen van Velvet Smooth Dagelijks hydraterend Serum katoenen sokken wanneer u naar bed gaat. Op deze manier hebt u in een mum van tijd superzachte hielen.

Mooie voeten

Een pedicure thuis is het perfecte moment om te relaxen, voor uw lichaam te zorgen en uw badkamer om te toveren in een spa!

Volg al onze welzijnsstappen