10 Tips voor het verwijderen van de harde huid op je voet

 

Harde huid op je voeten kan erg oncomfortabel aanvoelen en is moeilijk weg te krijgen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Scholl heeft het antwoord hierop gevonden met de Velvet Smooth Express Pedi. Een professionele pedicure set voor zachter voelende voeten. Het elektrische apparaat maakt gebruik van micro-rollers om voorzichtig alle harde huid te verwijderen. Combineer dit apparaat met onze top 10 manieren om harde huid te vermijden en aan te pakken en je zal in korte tijd kunnen genieten van mooie, fluweelzachte voeten.

 

 1. Kies het juiste soort schoeisel
  Het dragen van ongeschikt schoeisel kan enorm bijdragen aan het ontstaan van harde huid. Als je veel op sandalen, slippers of open schoenen loopt, dan worden je voeten blootgesteld aan veel vuiligheid en andere invloeden van buitenaf. Schoenen die net te krap zitten kunnen wrijving veroorzaken en je huid uitdrogen. Dit resulteert in een harde huid en scheurtjes op je voet. Het is belangrijk om schoenen te vinden die goed passen. Wanneer je open schoenen draagt, op een warme dag of voor een bezoekje aan het strand, dan is het belangrijk dat je die schoenen goed schoonmaakt na gebruik.
 1. Was je voeten regelmatig en laat ze weken
  Het wassen en laten weken van je voeten kan er voor zorgen dat de harde huid op je voeten geen probleem wordt. Door dit te doen blijft de huid op je voeten schoon en zacht. Dit is gemakkelijk te doen tijdens het douchen of baden.
 1. Hydrateer je voeten
  Het hydrateren van je voeten is een belangrijk aspect in het voorkomen van een harde huid. Scholl Droge Huid Herstellende Crème wordt snel door de huid opgenomen en verhoogt de hydratatie. Het is aan te raden om dit dagelijks aan te brengen op schone, droge voeten totdat de crème volledig geabsorbeerd is.
 1. Houd je voeten droog (zodat je puimsteen kan gebruiken)
  Na het weken, wassen en hydrateren is het belangrijk dat jij je voeten droog houdt. Na het douchen, moeten ze grondig droog gemaakt worden en natte sokken moeten zo snel mogelijk uit. Je zou denken dat het droog houden van je voeten er voor zorgt dat de harde huid erger wordt, maar droge voeten kunnen je ook een paar kleine oplossingen bieden, zoals de puimsteen. Dit is een klein, licht blokje lavasteen, wat je kan gebruiken om harde, droge huid weg te schrapen. Door de dode huidcellen weg te schrapen komt de nieuwe, zachtere huid aan het oppervlak. Het heeft alleen weinig nut als je voeten niet helemaal droog zijn.
 1. Zalf je voeten
  Je voeten zalven? Dit kan een hele effectieve manier zijn om harde huid te verwijderen. Smeer Vaseline op de harde plekken op je voet en houd je sokken aan als je naar bed gaat. De zalf zal de harde plekken verzachten en de droge huid versoepelen. Als je wakker wordt, was dan je voeten met warm water en een zachte zeep.

 1. Doe oefeningen met je voeten
  Als je last hebt van stijve gewrichten, arthritis of eeltknobbels, dan kan eelt ontstaan om die pijnlijke delen van je voet te beschermen. Het is een goede manier om je gewrichten soepel te houden door oefeningen te doen en je voeten veel te bewegen. Dit kan je op meerdere manieren doen, zoals:
 • Rondjes draaien met je voet (roteer je enkel tien keer beide kanten op)
 • De bogen in je voet masseren door met een tennisbal onder je voet te rollen terwijl je zit.
 • Je tenen omhoog en omlaag steken
 • Een voetmassage nemen

  Het voordeel van deze oefeningen is dat je het bijna overal kan doen. Het kan tijdens je werk, terwijl je tv kijkt of als je op reis bent. Deze oefeningen verbeteren de bloedsomloop in je voeten. En harde huid komt minder snel voor op gezonde voeten.
 1. Eet gezond
  Gezonde voeding is goed voor je hele lichaam, ook voor je voeten. Het eten van veel voedingsrijke, verse producten van hoge kwaliteit met goede eiwitten en gezonde oliën , zoals olijfolie, kunnen ervoor zorgen dat je huid van binnenuit gezond en gehydrateerd blijft.
 1. Neem een vispedicure
  Dit klinkt vreemd, maar het wordt steeds populairder. Tijdens deze pedicure zet jij je voeten in een tank met warm water waar ‘garra rufa visjes’ in rond zwemmen. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, want het knabbelen en zuigen van de visjes aan je droge, dode huid kan je een vreemd, kietelend gevoel  geven. Toch laten deze vissen je achter met een zachte huid, zonder harde plekken.
 1. Lavendel olie
  Lavendel olie op je voeten kan de huid verzachten. De helende eigenschappen van deze olie zijn bijzonder geschikt voor het behandelen van kloven in je hiel. Voeg 15 tot 20 druppels lavendelolie toe aan een emmer warm water. Laat je voeten hier 15 tot 20 minuten in weken voor een optimaal resultaat.
 1. Velvet Smooth Express Pedi
  Onze laatste tip: de Velvet Smooth Express Pedi! De Velvet Smooth™ Roller komt met fijne diamantkristallen*, die ervoor zorgen dat je direct harde huid kunt verwijderen.  hoeft je voeten niet meer te verbergen, want de Express Pedi geeft jou een zichtbaar zachte huid.

 

 

Zoals je ziet, zijn er meerdere manieren om een harde huid te bestrijden. Je moet er zelf achter komen welke methode het beste bij jou past. Welke methode je ook kiest, wees gerust, mooie, zachte voeten heb je binnen een handomdraai!