Stinkvoeten

Stinkende voeten kunnen iedereen overkomen, maar sommigen zijn hier vatbaarder voor dan anderen. Waarom is dat?

Je vrouw, man, beste vriend, collega, of zelf jij kan te maken krijgen met stinkvoeten. De stank van voeten is vaak duidelijk aanwezig en kan een kamer in een oogwenk vullen. Vooral als je de hele dag hebt gestaan. Het kan gênant zijn en zelfs schadelijk voor je zelfvertrouwen, waardoor je je gaat schamen en je schoenkeuze hierdoor wordt beïnvloed.   

Stinkende voeten zijn vaak te wijten aan zweet, maar transpiratie is niet de enige oorzaak van slechte geuren. Als je voeten en schoenen niet behandeld worden met producten die vochtigheid verminderen, dan kunnen hier bacteriën ontstaan. Scholl Fresh Step Anti-transpiratie deodorant pakt direct het probleem van zweetvoeten aan en de slecht geur die hiermee gepaard gaat.

Waardoor krijg je zweetvoeten?

Er zijn zo’n 250.000 zweetklieren aanwezig op de huid van je voet, meer dan op elke ander lichaamsdeel. Zweet is compleet normaal, het houdt de huid soepel en zacht en reguleert de temperatuur op je voeten. Iedereen kan zweetvoeten krijgen, maar mensen die de hele dag staan, of veel stress ondervinden kunnen meer zweten dan anderen. Beide voeten kunnen een bierglas aan zweet produceren, wat de perfecte ondergrond geeft voor bacteriën die gedijen in warme, vochtige omgevingen.

Veroorzaakt transpiratie slechte geuren?

Mensen denken vaak dat zweet de oorzaak is van stinkvoeten, maar dat is niet zo. De slechte geur wordt veroorzaakt door de bacteriën die in schoenen groeien door de warmte en vochtigheid. Zij vallen de zweetmoleculen aan die ze laten ontbinden wat de slechte geur veroorzaakt.

 

Hoe u overmatige transpiratie kunt voorkomen.

-Scholl Top Tip-
Was je voeten goed

Zorg er bij het wassen voor dat je je voeten niet vergeet. Geef ze een goede wasbeurt en droog ze vervolgens gronding, vooral tussen je tenen.

Vispedicure

Een vispedicure is een exfoliërende behandeling voor uw voeten, uitgevoerd door vissen in een speciaal aquarium. Het klinkt misschien vreemd, maar het is de moeite waard om het eens te proberen.

Volg al onze welzijnsstappen

Hoe vermijd je stinkvoeten?

Om met overmatig transpiratie om te gaan:

  • Draag sokken die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals katoen en schoenen die je voeten kunnen laten ademen, waardoor de groei van bacteriën wordt verminderd die een slechte geur veroorzaken.
  • Als je last hebt van heftige transpiratie dan kan een antitranspiratie deodorant voor je voeten helpen, maar de hygiëne van je schoenen is ook van essentieel belang. Probeer eens een schoenenspray of speciale inlegzolen die slechte geuren kunnen elimineren. Het is ook aan te raden om dezelfde schoenen om de dag te dragen, zodat ze een dag de tijd hebben om te drogen voordat je ze weer gaat dragen.
  • Houd je teennagels kort en schoon en verwijder harde huid of eelt met een voetvijl. Vochtige, harde huid kan week worden waardoor het een broedplaats wordt voor bacteriën.

 Behandel stinkvoeten met Scholl

Scholl Fresh Step Anti-transpiratie Deodorant vermindert vocht en neutraliseert geuren, waardoor voeten 24 uur lang worden beschermd tegen slechte geuren. Het biedt een lichte, luchtige geur die je beschermt tegen stinkvoeten en je de hele dag van frisse, lekker ruikende voeten bent verzekerd.

                                              
Scholl Fresh Step Schoenen Spray elimineert geuren in een mum van tijd en biedt 24 uur lange bescherming tegen slechte geuren en geeft frisheid. Uitgerust met een sneldroog-functie, waardoor zweetvoeten hopelijk snel verleden tijd zullen zijn.

Normaliter zijn stinkende voeten een onschuldig probleem dat snel kan worden opgelost. Echter, soms hebben de symptomen een onderliggende oorzaak. Als behandelingen tegen stinkvoeten niet helpen, of als je denkt dat je last hebt van overmatige zweetvoeten, dan is het goed om medisch advies te vragen. 

Scholl Voetgeur Producten
Neem een kijkje in ons assortiment van producten die je kunnen helpen bij overmatige transpiratie en zweetvoeten.

LEES ALTIJD DE BIJSLUITER. GEBRUIK ZOALS AANGEGEVEN. Ga naar een dokter als symptomen aanhouden.