Voetverzorging

Handige tips

 

Tip 1

Draag geen al te strakke schoenen en zorg voor een goede ventilatie rond uw voeten. Sportschoenen met ventilatiegaten of open schoenen geven een goede luchtstroom.


Tip 2

Draag nooit natte schoenen en geef ze de tijd om goed te drogen. Dat geldt ook voor sokken. Wissel ook regelmatig van schoenen en sokken, bij voorkeur dagelijks.


Tip 3

Draag katoenen sokken; deze ademen beter dan sokken van synthetisch materiaal.


Tip 4

Voetverzorging staat gelijk aan preventie: Was uw voeten dagelijks en droog ze goed af. Trek geen sokken aan als uw voeten niet helemaal droog zijn.


Tip 5

Gebruik talkpoeder op uw voeten en rond uw tenen om zweetproblemen te verminderen. Talkpoeder heeft een hygroscopische werking, absorbeert vocht en vermindert ook slechte geuren.


Tip 6

Loop nooit op blote voeten, vooral niet op openbare plaatsen. Bescherm uw voeten met slippers of een draag doucheslippers als u naar een zwembad of sauna gaat.


Tip 7

Houd rekening met anderen als u een voetschimmelinfectie heeft en voorkom dat de schimmel zich verspreidt. Loop daarom nooit op blote voeten en verschoon handdoeken en beddengoed ook regelmatig.

Voetschimmel producten
Scholl producten behandelen niet alleen voetschimmel, maar helpen ook de huid te herstellen en te beschermen om het risico op terugkerende infectie te verminderen en en om je voet in goede conditie te houden.

LEES VOOR GEBRUIK ALTIJD DE GEBRUIKSAANWIJZING. GEBRUIK ALLEEN ZOALS AANGEGEVEN. Ga naar de arts als symptomen blijven aanhouden.